Informații publice

Mesaj I4B
???? Avem o veste excelentă pentru dumneavostră! ????

Dacă dețineți un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate de cel puțin 3,75 kW, puteți beneficia gratuit de un sistem de stocare a energiei electrice de 10 kWh, prin intermediul planului REPowerEU.

Pentru a vă înscrie în program și a încărca documentele necesare, vă invităm să accesați următorul link: https://crcenergy.ro/repower-intern-tool/?referral=CRC+ENERGY????

Este vorba despre o finanțare destinată persoanelor vulnerabile din localitatea noastră, conform listelor primite de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Cu ajutorul specialiștilor noștri, sprijinim fiecare persoană eligibilă să beneficieze de acest program.
Pot beneficia de această oportunitate persoanele care dețin o locuință cu o suprafață utilă mai mare de 100 mp. Programul include instalarea de sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie electrică, cu o capacitate minimă de 3,75 kW, și un sistem de stocare a energiei electrice cu o capacitate de 10 kWh.
???? Pentru mai multe detalii și suport, vă rugăm să ne contactați.

 

Avem o veste excelentă pentru dumneavoastră !

Ne-am luat angajamentul de a aduce în atenția dumneavoastră orice posibilitate de finanțare, fie că este pentru întreaga localitate sau punctuală pentru fiecare domeniu de interes.

De această dată este vorba de o finanțare pentru persoanele vulnerabile din localitatea noastră, conform listelor primite de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cu ajutorul specialiștilor, sprijinim fiecare persoană eligibilă să beneficieze de acest program.

Mai concret, potențialii beneficiari sunt:

Persoane care se regăsesc în lista de consumatori de energie vulnerabili trimisă de Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene în atenția primăriei.

???? Persoane, din lista atașată prezentei informări, care au în proprietate o locuință, declarată ca locuință de domiciliu, cu suprafață utilă între 40 și 100 mp.

 În funcție de criteriile îndeplinite, se poate beneficia de:

???? Reabilitarea termică a locuințelor:

1. Izolarea termică a pereților și fațadei.

2. Înlocuirea ferestrelor și ușilor cu tâmplărie termoizolantă.

3. Izolarea acoperișului și planșeului.

☀ Instalarea sistemelor fotovoltaice:

1. Generare de energie electrică cu capacitate minimă de 3kW.

Detalii financiare:

???? Alocare totală: 299.990.200 EUR pentru aproximativ 14.851 de locuințe.

???? Valoare nerambursabilă per clădire: 20.200 EUR

Consumator Vulnerabil

Consumator vulnerabil – Persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minime, care îndeplinește condițiile prevăzute în Legea nr. 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie și care se regăsește pe lista persoanelor vulnerabile, preluată de la Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD din cadrul Ministerului

Investițiilor și Proiectelor Europene.

Clienții vulnerabili sunt persoanele singure sau familiile care au nevoie de măsuri de protecție socială pentru satisfacerea nevoilor esențiale ale gospodăriei. Există patru motive care te pot încadra în categoria client vulnerabil, conform Legii 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil și Legii 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.

Acestea sunt:

Venit - Persoanele singure sau familiile cu un venit mediu lunar care se încadrează în limitele legii, respectiv 2.053 lei persoană singură și

1.386 lei/persoană în familie.

Vârstă - Persoanele singure care au împlinit vârsta standard de pensionare.

Sănătate - Persoanele care fie depind de aparate electrice pentru a rămâne în viață sau pentru a-și menține starea de sănătate, fie prezintă probleme de sănătate care împiedică sau restricționează mobilitatea și/sau deplasarea acestora.

Izolare - Persoanele singure sau familiile ale căror locuințe se află în zone izolate ori în așezări informale, conform Legii 350/2001.

Măsurile de protecție socială pot fi atât financiare, cât și non-financiare, ele fiind finanțate din bugetul de stat, bugetele locale sau din fonduri europene.

Beneficiar final al finanțării - Persoana fizică, care îndeplinește condițiile de eligibilitate din prezentul ghid și în numele căruia solicitantul de finanțare depune proiect, în baza unui contract comercial încheiat în prealabil pentru realizarea activităților prevăzute la subcapitolul 1.3 – Activități eligibile.

Clădirea rezidențială unifamilială trebuie să fie deținută de Beneficiarul final (consumator vulnerabil de energie) și declarată de acesta ca locuință de domiciliu, respectiv locuința principală declarată în documentul de identitate.

Pașii ce trebuie urmați de către părțile implicate.